Maduva de bambus este un tonic pentru par foarte bun, fiind un constituient natural si are proprietati de sebonormalizare, de echilibrare sau nutritive. Se poate incerca o masca pe baza de bambus, asociat cu alte ingrediente naturale ca urzicile, pentru cateva minute si nu mai mult de 2 ori pe saptamana. Pentru cei care au nevoie de o masca mai puternica sunt si linii complete de reconstructie a parului lipsit de viata, ce se obtin prin cocmbinarea samponului, balsamului si mastilor, toate cu extracte de bambus, pentru a avea rezultate rapide.
Utilizarea de masti pe baza de bambus lasa parul moale la atingere, mai stralucitor si mai docil la pieptanare.
Femeile indiene au parul lung, drept, negru, gros si robust si, mai presus de toate, intotdeauna foarte luminos.
Care sunt secretele frumusetii pe care le putem „fura” de la femeile indiene ce se lauda cu un par de invidiat? Din pacate, structura parului lor este diferita de cea a parului nostru si, prin urmare, este imposibil de copiat parul lor, dar exista cateva sfaturi care ne-ar putea ajuta.
In primul rand, pe primul plan este alimentatia, esentiala pentru a avea un par frumos: favoritele sunt alimentele verzi, putem sa ne distram cu legume si nuca de cocos, deoarece acestea sunt pline de substante nutritive si, prin urmare, perfecte pentru un par sanatos. Conform Ayurveda, chiar si condimentele, cum ar fi piperul negru si chimenul, pot fi de mare ajutor pentru hranirea parului. Folositi din abundenta aceste condimente in hrana de zi cu zi.
In al doilea rand, tineti parul la distanta de produsele chimice (dar cum ar fi renuntarea la vopsea dupa o anumita varsta?). Un alt sfat: nu folositi niciodata pieptenii sau periile pe parul ud, deoarece structura se rupe. Puteti abuza de uleiul de argan sau de semintele de in dupa samponare si, daca se poate, uscati parul la soare, fara a utiliza un uscator de par. Femeile indiene folosesc ulei de masline, prea greu pentru parul nostru, dar se poate folosi cu succes de catre norocoasele cu par gros si rezistent.
Ultima recomandare: femeile indiene poarta un sari pe par (un val subtire care protejeaza impotriva soarelui, ploii si vantului), nu isi fac niciodata coc inalt si ingust, de fapt parul lor este intotdeauna legat in cozi mici si lejere. Sa urmam exemplul lor!
Pe timpul bunicilor noastre se spunea ca toamna cad frunzele, dar si parul. Vremurile s-au schimbat, dar proverbul a ramas valabil. Perioada dintre septembrie si decembrie este una in care parul este mai predispus fiziologic sa cada, fenomen accentuat de expunerea la soare, sare si clor. Pentru intoarcerea din vacanta, este util sa se aplice masti de restructurare sau sa se aplice preventiv flacoane cu solutii anticadere. Un sfat pentru parul lung: nu periati parul ud, parul umed este mai fragil si trebuie sa fie manipulat cu grija. E bine sa desfaceti nodurile cu un pieptene de lemn cu dintii largi, pornind de la lungimi si ajungand progresiv la radacini, astfel incat sa se elimine delicat nodurile. Pentru a raspandi mastile si balsamul, instrumentul potrivit este pieptenele cu dinti rari, care ajuta la eliminarea nodurilor cu finete, si nu rupe parul.
Ce putem face impotriva caderii parului la schimbarea de sezon?
• Din fericire pentru femei, pierderea parului este, de obicei, o problema tranzitorie care se va rezolva de la sine in cateva saptamani.
• O regula buna este sa urmeze o dieta adecvata, sanatoasa si mai ales bogata in vitamina B.
• Pentru prevenirea caderii parului va amintim sa evitati mai ales in timpul sezonului tratamentele agresive ca folosirea in exces a fixativului si gelului, a uscatorului de par sau periajul prea insistent. Parul are intotdeauna nevoie sa fie rasfatat.