Tratamente de salon care se pot face acasa

Tratamente de salon care se pot face acasa


3_03Saloanele de cosmetica ofera numeroase servicii care sunt usor de incercat acasa . Daca vreti sa va rasfatat acasa cu tratamente SPA dar nu vreti sa iesiti din casa sau sa cheltuiti o suma mare puteti incerca acasa tratamente specifice saloanelor ce se pot face si in locuinta proprie.

Tratament antiacneic cu căpşuni

O mască facială eficientă cu efecte antiacneice este tratamentul cu căpşuni. Un tratament uşor de făcut şi de aplicat. Vei avea nevoie de un albuş, 3 sau 4 căpşuni mari fără codiţă, o lingură de miere şi o lingură de mălai fin.

Bate bine albuşul de ou într-un castron şi pasează separat căpşunile cu miere. Adaugă amestecul obţinut într-un castron alături de mălai şi amestecă bine. Tratamentul se aplică pe faţa umedă şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Gomaj cu banană

Pentru exfolierea feţei, a gâtului şi a pieptului, gomajul cu banană este un tratament eficient, care lasă pielea strălucitoare. Ai nevoie de jumătate de banană, o lingură de fulgi de ovăz şi o linguriţă de iaurt.

Bagă fulgii de ovăz în blender până sunt mărunţiţi, apoi adaugă banana şi iaurtul. Masează amestecul pe pielea umedă şi apoi lasă-l să acţioneze timp de 3 minute.

Masca de ciocolată

Un tratament SPA pe care îl poţi face cu uşurinţă acasă, masca de ciocolată lasă pielea moale şi mătăsoasă. Vei avea nevoie de o treime de ceaşcă cu cacao, 3 linguri de smântână integrală, 2 linguriţe cu brânză de vaci integrală, un sfert de ceaşcă cu miere şi 3 linguriţe de praf de fulgi de ovăz. Masează amestecul pe faţă şi lasă-l să acţioneze 10 minute.

Tratament cu mere pentru piele strălucitoare

Amestecă 3 linguri zahăr brun, o lingură măr pasat la blender cu un vârf de linguriţă cu scorţişoară. Aplică pasta cu o lufă pe tot corpul, cu mişcări circulare, acordând o atenţie specială coatelor, genunchilor şi călcâielor.

Gomaj cu cafea

Amestecă 2 ceşti cu cafea măcinată (granule, cea măcinată fin nu este eficientă) cu o jumătate de ceaşcă cu sare de mare şi 2-3 linguriţe cu ulei de masaj. Aplică amestecul pe piele, după un duş fierbinte, cu mişcări circulare, apăsând uşor. Clăteşte bine pielea înainte de a aplica o loţiune de corp.

Tratament cu papaya pentru împrospătarea pielii

Cum acasă nu ai o saună la dispoziţie, fierbe o oală cu apă şi acoperă-ţi capul cu un prosop deasupra ei, după ce ai luat-o de pe foc. Odată ce aburii au acţionat asupra pielii, timp de 5 minute, întinde o jumătate de papaya pasată pe faţă, fără să îţi intre în ochi. După ce a acţionat 10 minute, clăteşte faţa şi aplică o cremă hidratantă. 

Împachetări cu miere pentru mâini

Amestecă o jumătate de ceaşcă cu ulei de măsline cu o jumătate de ceaşcă cu zahăr şi un sfert de ceaşcă cu miere până obţii o pastă omogenă.

Aplică pe mâini pasta încălzită la cuptorul cu microunde sau pe aragaz (caldă, nu fierbinte) şi împachetează-ţi apoi mâinile cu o folie de plastic. Lasă tratamentul să acţioneze 30 de minute şi vei uita de pielea uscată şi iritată.

Masca pentru păr cu avocado

Curăţă un avocado, taie-l în cubuleţe şi pune-l în blender alături de 2 linguri cu smântână integrală şi o linguriţă de miere. Vei obţine o mască naturală pentru părul tău.

Amestecul se intinde cu un pieptan pe parul curat, se acopera parul cu o casca de dus si deasupra ei se un un prosop. Masca se lasa pentru 15 minute apo se clateste parul iar acesta va fi mai stralucitr si mai frumos.