Fenomenul Earthing

Fenomenul Earthing

2_15Barierele care se pun in calea vindecarii sunt multe si variate. De la mancarea  nesanatoasa si procesata pe care o folosim si pana la apa si aer. Trebuie doar sa combinat acestea cu o relatie defectuoasa in ceea ce priveste expunerea la lumina naturala si vindecarea devine imposibila.

Specialistii spun insa ca prin reinnodarea conexiunii cu pamantul, lucrurile s-ar putea simplifica. Fenomenul „earthing” care s-ar putea traduce prin „impamantare” este bazat pe cercetari care arata ca, prin intermediul unei conexiuni la energia electrica a pamantului, este promovata bunastarea fizica.

Aceste conexiuni sunt realizate intre frecventele electrice ale corpului uman si cele ale pamantului, care pot fi atinse in mod direct, de exemplu prin mersul descult pe iarba sau pe nisip, fie prin intermediul tehnologiei.

Date stiintifice

Clinton Ober, un pionier recunoscut in ceea ce priveste conceptul de „earthing”, stia ca suprafata pamantului este alcatuita din ioni incarcati negativ care contineau in plus si electroni. Acesti electroni au capacitatea de a reduce sarcinile pozitive, precum si pe acelea ale radicalilor liberi. Radicalii liberi circula prin organismul nostru in cautarea electronilor care sa-i completeze, si odata ce acest lucru se intampla, sunt neutralizati si nu mai contribuie la inflamatia din organism. In anul 2004, Ober a primit sprijinul necesar dupa ani de cercetari si dupa ce unul dintre studiile sale a fost publicat in Jurnalul de Medicina Alternativa si Complementara. Rezultatele au aratat ca „earthingul” in timp ce dormim resincronizeaza secretia de cortizol pentru a fi aliniat la ritmul normal al organismului.

Afectiuni care se pot imbunatati in urma „earthingului”

Factorul-cheie care este legat de fenomenul impamantarii este reducerea inflamatiei. De vreme ce exista peste 80 de boli cronice asociate cu inflamatia, inclusiv cancerul si diabetul tip II, „earthingul” ar putea reprezenta descoperirea timpului nostru.

Studiile au indicat numeroase beneficii ale acestui fenomen, printre care:

Imbunatatirea calitatii somnului;

Reducerea durerii si inflamatiei;

Reducerea anxietatii si stresului;

Imbunatatirea simptomelor gastrointestinale;

Imbunatatirea functiilor cardiovasculare;

Cresterea nivelului de energie;

Ajuta la vindecarea leziunilor provocate de accidentarile sportive etc.

Cum ne putem conecta cu pamantul

Suntem izolati de pamant in primul rand pentru ca purtam incaltaminte, si nu mai suntem conectati la proprietatile sale vindecatoare. Cel mai eficient mod este de a scapa de incaltaminte atunci cand se poate si sa mergem desculti pe iarba verde, prin nisip, prin apa .