Cum sa ingrijim parul

Cum sa ingrijim parul

2_33Tot timpul parul are nevoie de ingrijire pentru revigorare si regnerare. Adesea ajutorul vine de la natura. Parul tern si fragil se poate trata prin tuns sau cu remedii naturale unele din ele deloc costisitoare.

Maduva de bambus este un excelent tonic pentru par, deoarece este un constituent natural  si are proprietati sebonormalizante, de echilibrare si nutritive. Putem incerca deci o masca pe baza de bambus (de multe ori, asociat cu alte ingrediente naturale, cum ar fi urzici) pentru cateva minute, nu mai mult de doua ori pe saptamana. Pentru cei care doresc o masca mai puternica, exista, de asemenea, linii complete de reconstructie a parului tern si lipsit de viata, care combina sampon, balsam si masti, toate cu extracte de bambus, pentru a obtine rezultate mai rapide.

  • Utilizarea de masti pe baza de bambus lasa parul moale la atingere, mai stralucitor si mai docil la pieptanare.
  • Femeile indiene au parul lung, drept, negru, gros si robust si, mai presus de toate, intotdeauna foarte luminos.

Care sunt secretele frumusetii pe care le putem „fura” de la femeile indiene ce se lauda cu un par de invidiat? Din pacate, structura parului lor este diferita de cea a parului nostru si, prin urmare, este imposibil de copiat parul lor, dar exista cateva sfaturi care ne-ar putea ajuta.

In primul rand, pe primul plan este alimentatia, esentiala pentru a avea un par frumos: favoritele sunt alimentele verzi, putem sa ne distram cu legume si nuca de cocos, deoarece acestea sunt pline de substante nutritive si, prin urmare, perfecte pentru un par sanatos. Conform Ayurveda, chiar si condimentele, cum ar fi piperul negru si chimenul, pot fi de mare ajutor pentru hranirea parului. Folositi din abundenta aceste condimente in hrana de zi cu zi.

In al doilea rand, tineti parul la distanta de produsele chimice (dar cum ar fi renuntarea la vopsea dupa o anumita varsta?). Un alt sfat: nu folositi niciodata pieptenii sau periile pe parul ud, deoarece structura se rupe. Puteti abuza de uleiul de argan sau de semintele de in dupa samponare si, daca se poate, uscati parul la soare, fara a utiliza un uscator de par. Femeile indiene folosesc ulei de masline, prea greu pentru parul nostru, dar se poate folosi cu succes de catre norocoasele cu par gros si rezistent.

Ultima recomandare: femeile indiene poarta un sari pe par (un val subtire care protejeaza impotriva soarelui, ploii si vantului), nu isi fac niciodata coc inalt si ingust, de fapt parul lor este intotdeauna legat in cozi mici si lejere. Sa urmam exemplul lor!

Pe timpul bunicilor noastre se spunea ca toamna cad frunzele, dar si parul. Vremurile s-au schimbat, dar proverbul a ramas valabil. Perioada dintre septembrie si decembrie este una in care parul este mai predispus fiziologic sa cada, fenomen accentuat de expunerea la soare, sare si clor. Pentru intoarcerea din vacanta, este util sa se aplice masti de restructurare sau sa se aplice preventiv flacoane cu solutii anticadere. Un sfat pentru parul lung: nu periati parul ud, parul umed este mai fragil si trebuie sa fie manipulat cu grija.  

E bine sa desfaceti nodurile cu un pipetene din lemn cu dinti rari pornind de la varf spre radacina, astfel incat sa se descurce parul. Pentru a raspandi mastile si balsamul instrumentul potrivit este pieptenele u dinti rari care ajuta la elminarea nodurilor cu finete si nu distruge parul.