Ceaiuri si medicamente pe care e periculos sa le combini

Ceaiuri si medicamente pe care e periculos sa le combini

2_40Ati putea crede ca ceaiul completeaza perfect beneficiile oferite de medicamente si pe care le considerati esentiale pentru a va mentine sanatatea dar lucrurile nu sunt intotdeauna asa

Anumite ceaiuri pot interfera cu medicamentele si pot duce la aparitia unor complicatii grave, de aceea trebuie sa stii intotdeauna ce bei si ce substante contin medicamentele pe care ti le administrezi.
Ideal ar fi nu te tratezi dupa ureche, mai ales daca nu stii care sunt combinatiile periculoase.
Ceaiul din echinacea interfereaza cu imunosupresoarele
Echinacea este una dintre plantele preferate pentru tratarea racelii si a gripei, insa trebuie sa stii ca daca ai o boala autoimuna, cum este diabetul de tip 1, si urmezi un tratament cu imunosupresoare, ceaiul de echinacea iti poate face mai mult rau decat bine. Substantele continute de aceasta planta pot agrava bolile autoimune, tocmai de aceea este recomandat sa eviti ceaiul sau suplimentele cu echinacea.
Ceaiul de sunatoare interfereaza cu medicamentele pentru raceala
Ceaiul de sunatoare este sanatos si benefic daca ai nevoie de un calmant natural, insa ar trebui sa stii ca este contraindicat in cazul in care iei medicamente pentru raceala. De asemenea, combinatia de ceai de sunatoare cu medicamente pentru hipertensiunea arteriala poate fi periculoasa, intrucat substantele din planta provoaca ingustarea vaselor de sange. Medicii te sfatuiesc sa eviti consumul de ceai de sunatoare si daca suferi de ulcer, deoarece anuleaza efectul medicamentelor prescrise pentru ameliorarea bolii.Ceaiul de paducel interfereaza cu medicamentele care scad ritmul cardiac
Daca urmezi un tratament mdicamentos pentru scaderea ritmului cardiac, este contraindicat sa bei ceai de paducel. Substantele pe care aceasta planta le contine pot amplifica efectele medicamentelor, ceea ce poate duce la scaderea excesiva a ritmului cardiac.
Ceaiul verde interfereaza cu medicamentele pentru insuficienta cardiaca
Ceaiul verde este o mica vedeta printre toate celelalte ceaiuri. Are proprietati antioxidante, mentine frumusetea pielii, detoxifica organismul de substantele nocive, are efect tonic si te ajuta sa slabesti. Dar ceaiul verde nu este indicat tot timpul. Daca ai insuficienta cardiaca sau alte forme de cardiopatie ischemica, nu trebuie sa bei ceai verde, deoarece poti declansa alte afectiuni.
De asemenea, ceaiul verde este contraindicat in cazul in care iei anticonceptionale orale, deoarece pilulele pot prelungi perioada in care cofeina ramane in organism. Nu toate pilulele contraceptive au efecte nedorite in combinatie cu ceaiul verde. Cel mai bine ar fi sa intrebi farmacistul sau medicul daca substantele din pilule interfereaza cu cele din ceaiul verde.
Ceaiul negru interfereaza cu medicamentele contra anemiei
La fel ca ceaiul verde si ceaiul negru are numeroase benedicii pentru organism. Daca suferiti de anemie si urmati un tratament medical pentru a va ameliora starea ceaiul negru nu este deloc o alegere buna. Specialistii spun ca substantele din ceai negru pot diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor iar combinatia de ceai negru cu medicamente antianemice poate fi periculoasa.