13 lucuri pe care nu trebuie sa le faci parului tau

13 lucuri pe care nu trebuie sa le faci parului tau

2_35In acest articol am enumerat cateva lucruri pe care este bine sa nu le faci parului tau daca vrei ca acesta sa fie frumos, rezistent si stralucitor. Lucruri care, daca e moment iti fac parul sa arate mai bine, eu efect distructiv pe termen lung.

Nu iti pieptana parul ud, pentru ca dupa baie acesta este mai fragil si se rupe mai usor. Desi pieptanat ud parul se aranjeaza mai usor pe moment, in timp va capata un aspect inestetic din cauza multitudinii de fire rupte. Ai rabdare pana ce parul se zvanta si abia apoi piaptana-l, usor insa si cu atentie!

Nu te spala pe cap zilnic, pentru ca elimini uleiurile naturale secretate de scalp care hranesc firul de par si il fac mai rezistent. Este gresita ideea ca daca avem parul gras trebuie sa ne spalam zilnic pe cap, acest obicei nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Spala-ti parul o data la 3-4 zile.

Daca te usuci cu prosopul, absoarbe incet apa din par, nu-l freca tare si nu trage de el cu prosopul, pentru ca acest obicei duce la ruperea firelor de par si la despicarea varfurilor.

  1.  Nu il agresa cu aparatele de styling, foloseste cat mai rar placa de indreptat parul sau ondulatorul si nu il usca cu foehnul la treapta cea mai inalta. Temperaturile extreme deshidrateaza parul, lasandu-l uscat, tern si casant.
  2. Nu folosi foarte multe produse chimice de ingrijire a parului, nu il incarca cu tot felul de geluri, sprayuri ori seruri. Acestea il pot ingrasa mai repede si folosite in exces, pot duce la caderea parului.
  3. Nu-ti prinde tot timpul parul, lasa-l sa mai si respire din cand in cand! Daca ne tinem parul strins tot timpul, ne putem trezi ca ne cade foarte tare sau ne putem alege chiar cu zone de chelie.
  4. Nu-l usca tot timpul cu foehnul, din cand in cand macar incearca sa-l lasi sa se usuce natural, astfel parul nici nu se va mai ingrasa la fel de usor, nici nu se va mai despica prea repede la varfuri.
  5. Nu iti pieptana parul foarte des, mai ales daca acesta are tendinte de ingrasare. Pieptanatul des va agrava problema. In acelasi registru, evita sa iti tot treci mana prin par sau sa iti scarpini scalpul. Pe langa accelerarea ingrasarii, acest lucru ne poate aduce si diverse afectiuni ale scalpului.
  6. Nu folosi peria, mai ales daca obisnuiesti sa-ti piepteni parul cat inca mai este putin umed. Alege in schimb un pieptane cu dintii mari si rari.
  7. Nu-ti tapa parul des, aceaa metoda de coafare nu face decat sa ne despice firele de par si sa duca la ruperea lor.
  8. Nu lasa hairstylistul sa-ti fileze foarte mult parul! Pe langa faptul ca filarea excesiva il face sa para prea rar catre varfuri, il face si sa se deterioreze mai usor. Si sunt foarte rare cazurile in care un par puternic filat sta bine in mod natural, fara sa necesite produse de styling si folosirea placii de indreptat ori a altor aparate pentru coafare.
  9. Nu folosi balsam in exces si nu il aplica la radadcina! Baslamul este bun pentru par, il face sa se descurce mai usor, insa folosit in cantitati mari, incarca parul si il face sa para pleostit si lipsit de viata.  
  10. Nu smulge firele de par albe! Iti dam acest sfat nu  pentru ca ar avea tendinta sa creasca doua in plus ci pentru ca nu scapi de ele smulgandu-le. In plus acestea vor creste la loc si vor iesi mai tare in evidenta atunci cand sunt scurte pentru ca au tendinta de a sta ridicate.