Farmacie Arad

Pharma Express

Farmacie Arad reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Farmacie Arad: Pharma Express.

Activitatea companiei noastre constă în achiziţionarea medicamentelor străine (germane, austriece etc.), care nu sunt accesibile în România.

FarmaExpress își propune să extindă, ca şi în alte ţări europene – şi în România, la nivel european, un sistem eficient, de procurare a unor medicamente, care din diverse motive lipsesc de pe piaţa autohtonă, sau suntdificil de achiziționat.

Prin activitatea noastră, facem accesibilă întreaga gamă sortimentală a medicamentelor comercializată pe piaţa germană, austriacă, maghiară clienţilor noştri, în condiţii de preţ foarte avantajoase și timprapid de livrare.

Atenţia noastră se concentrează asupra acestor trei ţări, din mai multe motive. În primul rând pentru că activitatea noastră de bază este în Germania. În plus fața de cele mai sus arătate, experienţa noastră dovedeşte, că marea majoritate a nevoilor exprimate de clienţii noştri pot fi satisfăcute din aceste ţări. În cazul în care există cereri de medicamente care nu sunt accesibile pe aceste piețe, avem posibilitatea de aachiziționa medicamentele solicitate de clienții noștri din țările UE și din alte țari (SUA, Elveţia etc. ).

De ce este necesar acest lucru?

Cantitatea medicamentelor disponibile în prezent pe piața din România este mai puţin decât 10000 sortimente. Autorizarea medicamentelor este un proces foarte îndelungat și costisitor în toată Europa, tocmai de aceea producătorii se concentrează asupra pieţele mari (populaţie, putere de cumpărare etc. ). În cazul altori țări (cu populație, putere de cumpărare redusă) medicamentele se întroduc pe piață cu întârziere sau nu se întroduc deloc. Fenomenul este mai accentuat în cazul medicamentelor pentru boli mai rare, medicamente naturistealternativehomeopatice etc. Însă practica dovedeşte că uneori, chiar medicamentele care sunt comercializate pe piaţă dar pot să lipseasca temporar de pe piață.

În prezent, mulţi medici care lucrează în România, sunt nemulţumiţi de medicamentele de pe piaţa autohtonă, caut pentru pacienţii lor soluţii mai eficiente și avatajoase.

Conform celor arătate de mai sus apar multe situații în care mai multemedicamente foarte necesare, prescris de medic, nu poate fi procurat în România.

În condiţiile actuale, singura posibilitate a bolnavilor de a obţine medicamentele necesare tratamentelor lor este de a procura din străinătate, ceea ce este complicat, îndelungat și costisitor; trebuie efectuată o călătorie în străinătate, trebuie rugată o persoană să-l achiziționeze medicamentul respectiv.

În cele mai multe ţări membre al Uniunii Europene este un lucru obişnuit, dacă cineva are nevoie de un medicament care în ţara lui nu este disponibil, dar în alte țări UE există medicamentul solicitat, să aibă posibilitatea de a comanda şi a achiziţiona medicamentul.

Această practică, în România este încă o noutate. Spre deosebire de Germania sau Austria, România nu are tradiţie în importul medicamentelor pentru nevoi personale. Pur și simplu nici unii medici, nici pacienţii nu au cunoștinţă că există o asemenea posibilitate.

În Uniunea Europeană, în cazul medicamentelor pentru nevoi personale care, în ţara dată nu sunt autorizate, dar în alte țări sunt, există o reglementare unitară si exactă. Conform acestor directive legale, fiecare cetăţean european este îndreptăţit de a achiziţiona medicamentul necesar lui. Este un drept european asigurat în totalitate, de hotărâri judecătorești încă din anii 90 de justiţia europeană.

Pentru mai multe detalii despre reglementare, download-ați documentul aici: Aspecte Juridice

După aderarea României la Uniunea Europeană, această reglementare este valabilă şi pentru România ca ţară cu aceeași drepturi și obligaţii ca și celelalte țări membre ale Uniunii Europene.

Fiecare persoană care locuieşte în România are dreptul stabilit la nivel european, ca să poată achiziţiona medicamentele necesare dacă acele în România nu se găsesc, dar în alte ţări sunt în mod legal în circulaţie pe piaţă.

Galerie foto